Back
Imagine reprezentativă

Leviatan investește în educație și contribuie la formarea viitorilor ingineri din România

Pe parcursul lunii aprilie 2023, compania Leviatan Design a susținut o serie de inițiative academice care contribuie la formarea și dezvoltarea viitorilor ingineri români, reafirmându-și în acest fel rolul de promotor al implicării mediului privat în educaţia studenţilor din România.

Astfel, Leviatan a sprijinit participarea echipei seismice a Universității Tehnice de Construcții București la Concursul Internațional de Inginerie Seismică din Statele Unite ale Americii și a participat la activitățile și dezbaterile organizate în cadrul evenimentului ConstructFest, iar în prezent pregătește programele de practică și internship care se vor desfășura anul acesta.

Studenții de la UTCB, susținuți de Leviatan Design la Concursul Internațional de Inginerie Seismică

Desfășurat în perioada 11-14 aprilie 2023, în San Francisco, California, Concursul Internațional de Inginerie Seismică, organizat de Earthquake Engineering Research Institute, a adus laolaltă în acest an 38 de echipe de la universități din întreaga lume.

Compania Leviatan Design și-a oferit sprijinul echipei de la UTCB, la fel cum a făcut și în anii trecuți, prin finanțarea deplasării studenților la această competiție și îndrumarea acestora pentru realizarea machetei pentru concurs. În plus, Ana-Maria Dincă, inginer proiectant în Departamentul Structuri al companiei Leviatan Design, care urmează un program masteral în cadrul UTCB, a făcut parte și anul acesta din echipă, în calitate de team advisor.

În cadrul competiției seismice, studenții de la UTCB au prezentat proiectul Cyto Tower, compus din doi zgârie-nori conectați între ei prin intermediul a patru coridoare, având o structură adaptată condițiilor seismice din San Francisco, care le-a adus distincția “Best Architecture”.

Specialiștii Leviatan, prezenți la ConstructFest 2023

Evenimentul ConstructFest, cel mai mare târg european de construcții pentru elevi și studenți, desfășurat în perioada 24-28 aprilie 2023, le-a oferit specialiștilor Leviatan oportunitatea de a interacționa cu sute de studenți entuziaști și de a participa la multiple activități și dezbateri utile, dedicate dezvoltării studenților.

La standul companiei Leviatan Design de la ConstructFest, specialiștii Leviatan le-au explicat studenților cum fac proiectare și execuție în sistem BIM, prezentându-le ochelarii de Mixed Reality HoloLens 2 și echipamentul de scanare NavVis VLX. În plus, la standul Leviatan au fost înmânate studenților peste 600 de premii, iar 3️ bilete la Festivalul Neversea au fost acordate studenților în cadrul concursului online organizat de compania Leviatan Design.

Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a vorbit în cadrul dezbaterii “Învătământul Superior Tehnic – Încotro?” despre meseriile viitorului, tendințele din domeniul ingineriei, în contextul evoluției acestui sector și a pieței muncii, precum și despre importanța adaptării curriculumului universitar la tendințele pieței muncii.

Totodată, Romina Posea, Head of Planning & Continuous Improvement Office – Leviatan Design, a participat la o întâlnire cu studenții de la UTCB, pentru a le prezenta oportunitățile de practică și internship disponibile la Leviatan.

Cu o contribuție majoră în adoptarea și implementarea noilor tehnologii din domeniul construcțiilor în cadrul companiei Leviatan Design, Maria Văsi, Anca Stancu și Cristina Ilie au luat parte, de asemenea, la mai multe discuții constructive, pentru a promova o abordare mai amplă a metodologiei BIM în programele de studii universitare.

 

Noi oportunități de practică și internship, disponibile la Leviatan Design

Ediția de anul acesta a evenimentului ConstructFest a fost cu singuranță un succes, iar la scurt timp de la lansarea programelor de practică și internship în cadrul companiei Leviatan Design, 80 de studenți și-au exprimat intenția de a urma un stagiu la Leviatan, completând formularul de înscriere.

Compania Leviatan Design va continua să investească în educație și va rămâne deschisă inițiativelor lansate de facultățile cu profil tehnic din România.

Practică&Internship