Tabără în România pentru copiii militarilor ucraineni care au participat la eliberarea Hersonului, organizată de New Strategy Center, cu sprijinul Leviatan Design3 min. de citit

Leviatan Design și-a oferit sprijinul pentru inițiativa think tank-ul New Strategy Center de a organiza o tabără în România pentru copiii militarilor ucraineni din Brigada 128 de vânători de munte, din Transcarpatia, care s-au distins în luptele pentru eliberarea orașului Herson și a altor zone importante din Ucraina, aflate sub ocupația rusă.

Astfel, Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a efectuat zilele trecute o vizită în Ucraina, la Ujgorod, alături de George Scutaru, Director General al New Strategy Center, pentru a fi alături de copiii ucraineni în momentul începerii călătoriei spre România.

În cadrul vizitei de la Ujgorod, Cătălin Podaru a afirmat că „un asemenea proiect are beneficiul că oferă copiilor din Ucraina șansa de a cunoaște România în mod direct, de a afla cum trăim și cum susținem Ucraina. După încetarea războiului, îi așteptăm să se reîntoarcă și să ne viziteze”.

Tot în contextul acestei vizite, Cătălin Podaru și George Scutaru au avut o întâlnire cu ambasadorul României la Kiev, E.S. Victor Micula și cu mai multe oficialități locale, pentru a pune bazele unor viitoare acorduri de colaborare.

Tabăra organizată de New Strategy Center se va desfășura în perioada 16 iulie – 1 august, iar cu acest prilej 25 de copii din Transcarpatia, împreună cu 5 însoțitori, vor vizita Delfinariul din Constanța și vor face excursii pe litoralul românesc și în județele Bistrița-Năsăud și Brașov, pentru a vizita Biserica Neagră, Dino Parcul din Râșnov și mai multe muzee. Printre participanții la această tabără se numără și copii ai unor luptători ucraineni de etnie română.

„Deși vecini, noi abia acum începem să ne cunoaștem mai bine, românii și ucrainenii. Ne bucură că acest grup de copii din Transcarpatia vor vedea pentru prima dată frumusețile României, vor avea primele amintiri frumoase despre țara noastră. Avem șansa unui viitor împreună, în UE și NATO. România va sprijini Ucraina atât cât va fi necesar, pentru a vă elibera teritoriile”, a declarat George Scutaru, Director General al NSC, în cadrul vizitei din Ucraina.

Viktor Mykyta, președintele Admininistrației Militare Regionale Transcarpatia, a afirmat în cadrul întâlnirii de la Ujogrod că „părinții acestor copii s-au distins în luptele pentru apărarea Hersonului, iar acum sunt din nou pe front. Vă mulțumim pentru că acești copii pot să cunoască România. Vă mulțumim pentru ajutorul și suportul României. Avem mare nevoie de acest ajutor”.

Susținerea acestei inițiative face parte dintr-o lungă serie de acțiuni și evenimente care au beneficiat de sprijinul Leviatan Design, prin care compania noastră urmărește să-și extindă sfera acțiunilor de sprijin CSR.