Leviatan Design, partener principal la Black Sea and Balkans Security Forum 20222 min. de citit

Leviatan Design a participat în calitate de partener principal la cea de-a șasea ediție a Black Sea and Balkans Security Forum 2022, organizată de think tank-ul New Strategy Center, unde au fost prezenți premierul Nicolae Ciucă și o parte dintre miniștrii cabinetului său, precum și lideri NATO și alți lideri europeni din domeniul securității.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute subiecte precum criza din Ucraina și cea energetică, dar și urmările pandemiei.

„Anul trecut am vorbit despre infrastructură ca descurajare. Anul acesta cred că infrastructura militară este critică pentru amenințarea iminentă și trebuie să construim drumuri și poduri, dar trebuie să fim gata să folosim capacitățile noastre, armele pe care le cumpărăm în prezent. În acest moment avem nevoie de centre operaționale unde să menținem toate trupele care ajung în România. Cred că este o problemă de care trebuie să ținem cont. Toată lumea se uită la infrastructura militară critică pe timp de pace și nu mai suntem pe timp de pace“, a declarant Cătălin Podaru, director general al Leviatan Design.

În prezent, Leviatan Design are în derulare două dintre cele mai importante proiecte strategice pentru apărarea națională. Astfel, la Sibiu se desfășoară proiectul „Realizare infrastructură statică a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud Est”, iar la Câmpia Turzii se derulează proiectul „Realizare infrastructură – zonă operaţională”.

În contextul cooperării între instituțiile din domeniul militar și companii, Cătălin Podaru, directorul general al Leviatan Design, a subliniat că „trebuie să avem un parteneriat strategic între sectorul public și privat“, care să permită companiilor să livreze cât mai ușor soluții și să implementeze tehnologiile mai repede.

New Strategy Center, think tank-ul care a organizat evenimentul Black Sea and Balkans Security Forum 2022, este o organizație non-guvernamentală românească, specializată în politică externă, de apărare și securitate, care își propune să fie locul unde să se inițieze, să se dezbată și să se urmarească marile proiecte ale României. Detalii suplimentare despre New Strategy Center pot fi accesate aici: https://www.newstrategycenter.ro/home/.