Inițiativele din sfera securității naționale, susținute constant de Leviatan Design4 min. de citit

Leviatan Design continuă să susțină inițiativele din sfera securității naționale, oferindu-și și anul acesta sprijinul pentru organizarea evenimentului Black Sea and Balkans Security Forum și pentru lansarea unei cărți importante pentru contextul internațional actual.

Cea de-a șaptea ediție a evenimentului Black Sea and Balkans Security Forum s-a desfășurat în perioada 18-19 mai 2023, fiind organizată de think tank-ul New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, al Ministerului Apărării din România și al Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

Black Sea and Balkans Security Forum a devenit în timp cel mai relevant eveniment de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, care creează an de an un cadru potrivit pentru dezbateri pe cele mai urgente și critice probleme din domeniul apărării, al securității și al relațiilor internaționale.

La ediția de anul acesta a evenimentului, discuțiile s-au axat asupra unor subiecte precum reconstrucția Ucrainei, problemele de securitate actuale din regiunea Mării Negre și independența energetică a Europei.

Printre invitații acestui eveniment s-au numărat Nicolae Ciucă, premierul României, Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova, precum și lideri NATO și alți lideri europeni din domeniul securității.

Leviatan Design, partener principal la Black Sea and Balkans Security Forum 2023 

Compania Leviatan Design a susținut organizarea evenimentului Black Sea and Balkans Security Forum în calitate de partener principal, iar Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a participat la acest eveniment și a vorbit în cadrul panelului Reconstrucția Ucrainei. Cel mai mare proiect al lumii occidentale după cel de-al Doilea Război Mondial.

„A participa la reconstrucția Ucrainei, mai ales ca vecin, cu o graniță atât de mare, cred că este un imperativ moral, dar cred că este și o abordare pragmatică, pentru că ne dorim ca această țară să reînvie, să adere la valorile europene și să fie un partener în acest front comun”, a declarat Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.

De asemenea, în contextul reconstrucției Ucrainei, Cătălin Podaru a arătat importanța creării mai multor grupuri de lucru, în cadrul cărora companiile de construcții din România să dezbată concret ceea ce trebuie să facă în prezent. Totodată, Cătălin Podaru a subliniat că există deja țări care sunt angrenate în reconstrucția Ucrainei.

Prin intermediul colaborărilor pe care le are cu parteneri strategici, compania Leviatan Design încearcă să ajute ONG-urile din Ucraina, pentru a înțelege cât mai bine contextul și pentru a răspunde la toate întrebările privind procesul de achiziție și de construcție din țara vecină.

Lansarea cărții „Roza Geopolitică. Economie, strategie și cultură în relațiile internaționale, susținută de Leviatan Design 

În marja ediției de anul acesta a evenimentului Black Sea and Balkans Security Forum, Leviatan Design și-a oferit sprijinul pentru lansarea unei noi cărți care se dovedește a fi relevantă în contextul internațional actual, ce a fost publicată de New Strategy Center și Editura Militară.

Volumul „Roza Geopolitică. Economie, strategie și cultură în relațiile internaționale”, scris de Mirko Mussetti, analist politic și publicist italian, abordează geopolitica dintr-o perspectivă teoretică, dar și istorică și contribuie la o mai bună înțelegere a provocărilor actuale cu care ne confruntăm.

Evenimentul de lansare a cărții a avut loc la data de 17 mai 2023, în clădirea Rectoratului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, iar printre participanți s-au numărat Mirko Mussetti, autorul volumului, Excelența Sa, domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România, Simona Cojocaru, Secretar de Stat în Cadrul Ministerului Apărării Naționale și Iulian Fota, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Compania Leviatan Design a fost onorată să contribuie, pentru al treilea an la rând, la apariția unor publicații precum „Roza Geopolitică. Economie, strategie şi cultură în relaţiile internaționale” în Romania, ținând cont de faptul că analiza strategică a mediului internațional de securitate oferită de autori de renume la nivel mondial este extrem de utilă societății românești.

New Strategy Center, think tank-ul care a organizat evenimentul Black Sea and Balkans Security Forum și a contribuit la lansarea cărții „Roza Geopolitică. Economie, strategie și cultură în relațiile internaționale”, este o organizație non-guvernamentală românească, specializată în politică externă, de apărare și securitate, care asigură un cadru de dezbateri pentru subiecte de maximă importanță pentru România. Mai multe detalii despre New Strategy Center pot fi accesate aici: https://www.newstrategycenter.ro/home/.