Leviatan Design se alătură proiectului NetZeroCities, oferind know-how valoros în dezvoltarea de proiecte sustenabile pentru România3 min. de citit

Leviatan Design, companie de top din domeniul construcțiilor din România, se alătură proiectului „Centrul Național de Competențe și soluții pentru dezvoltarea orașelor inteligente neutre climatic” – NetZeroCities, la propunerea Universității Tehnice de Construcții București, pentru a contribui la dezvoltarea de proiecte sustenabile.

În linie cu suportul constant pe care compania îl oferă mediului academic, dar și cu demersurile asumate de a livra proiecte sustenabile și un „real digital twin” clienților săi, într-o primă etapă a acestei colaborări, în cadrul proiectului NetZeroCities, specialistii Leviatan vor oferi consultanță și consiliere echipei de proiect UTCB, în vederea elaborarii modelelor Digital Twin – cel al clădirii prototip EFdeN și cel al unei case unifamiliale din mediul urban.

Astfel, trei studenți de la CESI Brest (Ecole d’ingénieurs CESI), aflați într-un stagiu de internship la UTCB, alături de alți trei studenți de la UTCB vor beneficia de sprijinul permanent oferit de specialiștii Leviatan, în perioada 28.08.2023 – 29.09.2023.

Proiectul NetZeroCities a fost lansat la începutul acestui an și se va derula până la finalul anului 2025, fiind desfășurat în cadrul unui consorțiu din care fac parte mai multe instituții de învătământ superior și companii private din România, coordonat de către Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vizitați:

NetZeroCities are un buget total de 6 milioane de euro, dintre care 4,7 milioane sunt obținute din PNRR și își propune să susțină obținerea neutralității climatice a orașelor din România, prin transferarea de soluții sustenabile către autoritățile locale, care să contribuie la creșterea calității vieții cetățenilor.

Odată cu lansarea acestui proiect a avut loc și crearea propriu-zisă a Centrului Național de Competențe pentru Orașele Inteligente ale viitorului, Neutre Climatic, care derulează cinci proiecte componente de cercetare-dezvoltare-inovare pentru orașe inteligente.

Soluțiile sustenabile generate în cadrul acestui proiect vor fi testate într-un Smart Campus al Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, dar și la nivelul tuturor partenerilor din București, Cluj-Napoca, Iași, Suceava și Baia Mare.

Ca parte a acestui proiect, specialiștii Leviatan îi vor susține pe cei șase studenți implicați în program, în procesul de modelare 3D a celor două clădiri, vor monitoriza coordonarea specialităților de proiectare și le vor oferi consiliere pentru extinderea modelelor 3D, prin integrarea norului de puncte în platforma dedicată Digital Twin.

La toate aceste activități vor lua parte și cadre didactice de la UTCB, printre care se numără Cristiana Croitoru, Conferențiar universitar, Mihnea Sandu, Conferențiar universitar, Matei Georgescu, Asistent universitar și Charles Berville, Cercetător.

Prin susținerea acestui demers, compania Leviatan Design își reafirmă rolul de promotor al implicării mediului privat în formarea și dezvoltarea viitorilor specialiști din domeniul construcții, contribuid totodată la dezvoltarea de proiecte sustenabile.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vizitați:

Apariții media