Soluții pentru incertitudinile actuale din domeniul construcțiilor, prezentate de specialiștii Leviatan în cadrul conferinței Construcțiile – „Motorul” economiei în 20233 min. de citit

Trei specialiști de top din cadrul companiei Leviatan Design au explicat cum pot fi contracarate incertitudinile actuale din sectorul construcțiilor, în cadrul conferinței Construcțiile – „Motorul” economiei în 2023.
Evenimentul s-a desfășurat la data de 9 februarie 2023, fiind organizat de eDevize. Conferința a adus în discuție numeroase subiecte de actualitate, precum incertitudinile privind forța de muncă și prețurile materialelor de construcții, trendurile economice în această piață, digitalizarea șantierelor de construcții și nevoile specifice ale acestei industrii.

Perspective la nivel macro asupra pieței construcțiilor

Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, a expus în primul panel de discuții o serie de perspective la nivel macro asupra pieței construcțiilor. Printre acestea s-au numărat provocarea absorbției corecte a fondurilor din PNRR și a investițiilor în infrastructură, în contextul reconstrucției Ucrainei, capitalul uman versus inteligența artificială și tehnologii revoluționare în construcții, modele noi în realizarea investițiilor mari și dezvoltarea proiectelor sustenabile, de la ideal la model de business profitabil și îmbunătățirea calității vieții pe termen lung.
Utilizarea inteligenței artificiale și a noilor tehnologii în procesul de lucru reprezintă una dintre soluțiile identificate de Cătălin Podaru pentru a combate cu succes incertitudinile actuale din domeniul construcțiilor. „AI va îmbunătăți în mod radical productivitatea pe toate segmentele, începând cu contractarea, achiziția, generarea de documente, integrarea de proiecte și terminând cu listele de cantități și devize. Leviatan Design a reușit să folosească în mod eficient instrumentele digitale moderne și să reducă foarte mult timpul aferent respectivelor procese, cu un control mult mai mare al calității, al trasabilității și al modului de realizare a ofertei”, a declarat Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.

Evaluarea și ofertarea corectă în sectorul construcțiilor

În cadrul celui de-al doilea panel de discuții, Gabriel Marcu, Chief Tehnical Officer – Leviatan Design, a explicat cum se realizează corect evaluarea și ofertarea în construcții, în contextul actual.

Astfel, Gabriel Marcu, Chief Tehnical Officer – Leviatan Design, a arătat că bugetul pentru proiectare dictează din start nivelul de experiență și profesionalism al specialiștilor care sunt cooptați în dezvoltarea unui proiect, iar timpul este imperios necesar pentru înțelegerea, dezbaterea, detalierea și bugetarea corectă a proiectului.

Procesul de digitalizare în construcții

Romina Posea, Head of Planning & Continuous Improvement Office – Leviatan Design, a prezentat în cadrul celui de-al treilea panel de discuții o serie de bune practici privind digitalizarea în construcții.
În cazul companiei Leviatan Design, procesul de digitalizare și utilizarea soluțiilor inovatoare au avut o mare contribuție în depășirea provocărilor actuale din sectorul construcțiilor.

Leviatan Design salută inițiativa companiei eDevize de a aduce laolaltă specialiști cu renume din sectorul construcțiilor. Conferința Construcțiile – „Motorul” economiei în 2023 a adus în prim-plan soluții reale pentru incertitudinile actuale cu care se confruntă companiile din acest domeniu.