Practică & Internship 2023 @Leviatan Design7 min. de citit

Studenții care s-au înscris în anul 2023 la programele de practică și internship derulate de Leviatan Design au lucrat la proiecte reale de inginerie civilă și construcții, într-o companie digitalizată unde echipa realizează proiecte exclusiv în 3D, utilizează procese BIM și echipamente și tehnologii de ultimă generație.
Stagiile de practică și internship de anul acesta au fost concepute astfel încât studenții să asimileze cunoștinte noi despre procesele BIM, aplicate în proiectele Design & Build.

Procesul de înscriere a fost lansat oficial în cadrul celei de-a VI-a ediții a evenimentului ConstructFest, ocazie cu care peste 100 de studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București și-au manifestat interesul de a urma stagiile de practică și internship la Leviatan Design.

Peste 600 de premii au fost înmânate studenților la standul Leviatan de la ConstructFest, iar în cadrul unui concurs online, derulat pe paginile de Facebook și Instagram ale Leviatan Design, în perioada 24-28 aprilie, pentru studenții facultăților cu profil tehnic din România, au fost acordate 3 bilete la Festivalul Neversea.

Practică

Demarat în luna iunie, stagiul de practică i-a adus companiei Leviatan Design studenți curioși, entuziaști și dornici să dobândească experiență valoroasă în domeniul construcțiilor, dar și o noutate, care s-a materializat prin încheierea unui parteneriat de practică cu Universitatea Politehnica din București. Astfel, în cadrul stagiului nostru au fost acomodați atât studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București, cât și de la UPB.

Daniel Gheorghe, reprezentantul Graitec România, partener al companiei Leviatan Design în procesul de adoptare și implementare a noilor tehnologii, s-a alăturat acestui demers și le-a vorbit studentilor despre avantajele utilizării BIM în proiectele de construcții.

Studenții au făcut progrese mari pe parcursul programului de practică derulat la Leviatan Design, care a fost structurat astfel încât aceștia să urmărească evoluția și dezvoltarea pe etape a unor proiecte reale.

În cadrul Departamentului Proiectare Structuri, studenții au făcut calcule în ETABS și modelare în Revit, iar specialiștii Departamentului de Instalații le-au prezentat studii de caz și aplicații software cu care creează proiecte, pentru ca mai apoi să pună accent pe partea practică și să le arate instalațiile unei clădiri și toate sistemele acesteia.

La dezvoltarea studenților au contribuit și specialiștii Departamentelor de Digital Twin, Asistență Tehnică și Planificare si Îmbunătățire Procese, care le-au arătat avantajele metodelor de lucru digitalizate aplicate cu succes în proiectele companiei Leviatan Design.

Din programul de practică nu au lipsit vizitele pe șantier, la care studenții au fost tare încântați să participe. Pe șantier, studenții au fost întâmpinați de specialiști în execuția lucrărilor și în asistență tehnică, iar experiența practică de care au avut parte în acest context a fost completată prin utilizarea ochelarilor de Mixed Reality HoloLens 2. Astfel, studenții au putut vedea reprezentarea virtuală interactivă a construcției care se afla în plin proces de execuție și au înțeles în acest fel cum sunt aplicate în realitate conceptele despre care au învățat.

În etapa finală a stagiului, studenții au interacționat cu experții Departamentelor Procurement, Ofertare-Derulare Contracte și Decontare, prilej cu care au aflat cum să realizeze analize comparative, cum să întocmească oferte pe listele de cantități, cum să pregătească devize, atașamente de lucrări executate, formulare de aprobare a materialelor și procese-verbale pentru lucrări și materiale, dar și cum să extragă cantități cu ajutorul Navisworks.

Specialiștii Leviatan au fost încântați să cunoască o nouă promoție de viitori ingineri și să le arate câte oportunități pot avea în cadrul unei companii care pune accent pe digitalizare, așa cum este Leviatan Design.

Gândurile studenților care au fost în practică în 2023

Internship

Programul de internship de anul acesta a venit în întâmpinarea studenților de la Universitatea Tehnică de Construcții București care și-au dorit să acumuleze cât mai multă experiență practică.

Astfel, Andreea urmează în prezent stagiul în cadrul Departamentului Proiectare Structuri, Alex și Emanuel urmează programul sub coordonarea specialiștilor din Departamentul de Instalații, iar Andra, care a urmat cursurile Făcultății de Inginerie în Limbi Străine la UTCB, la specializarea Traducere și interpretare, își pune în valoare cunoștințele în Departamentul de Marketing.

Leviatan Design susține dezvoltarea tinerilor din România și contribuie astfel la formarea unei noi generații de specialiști.

Gândurile studenților care au fost în internship în 2023

Giulia a reușit

A urmat cu succes programele de practică și internship la Leviatan Design în anul 2022, iar acum Giulia face parte din echipa Leviatan, în calitate de Inginer Proiectant Construcții în cadrul Departamentului Proiectare Structuri.

Teo a reușit

A ales să debuteze profesional alături de echipa Departamentului Planificare și Îmbunătățire continuă procese, după ce a parcurs în anul 2022 stagiile de practică și internship la Leviatan Design.

Sfatul specialistului

„Domeniul construcțiilor este dinamic și divers. Fiecare proiect este diferit și vine cu provocări pentru care trebuie să iți antrenezi curiozitatea și reziliența astfel încât să fii pregătit să le faci față. Din rolul de specialist, respectiv inginer cu 12 ani de experiență, îți recomand cu încredere să mergi pe acest drum, indiferent de vremuri și de context, căci această profesie îți va oferi posibilități de dezvoltare nelimitate. Satisfacția cea mai mare o reprezintă concretul – atunci când un proiect se transformă într-o construcție fizică și “povestește” despre activitatea ta ca inginer și implicarea ta în tot procesul, de la proiectare la execuție.

Sfatul meu practic: domeniul construcțiilor este în prezent și va fi și mai mult pe viitor o împletire a digitalizării, iar cunoștințele IT și AI sunt un plus de valoare pentru viitorul tău! Nu uita: prin perseverență și acțiuni continue în direcția obiectivelor tale profesionale vei reuși: Sky is the limit!”

Romina

Project Manager & Head of Planning & Continuous Improvement Office

Fii parte din comunitatea noastră online

Astfel vei fi la curent cu toate programele și concursurile pregătite pentru studenți.