Open your heART for HOSPICE, un eveniment caritabil lansat de Leviatan și Ubitech, susține pasiunile echipei și cauza asociației HOSPICE Casa Speranței6 min. de citit

Leviatan Design și Ubitech Construcții, două companii recunoscute pentru inovația lor în domeniul construcțiilor, au lansat un nou proiect caritabil, denumit Open your heART for HOSPICE, primul din seria From passion to action, care se concentrează asupra acțiunilor de susținere a echipei, dar și a celor din sfera socială.

Proiectul Open your heART for HOSPICE a pus în valoare pasiunile artistice ale membrilor echipei și a susținut, totodată, efortul asociației HOSPICE Casa Speranței de a oferi o șansă la o viață mai bună copiilor și adulților cu boli incurabile. Astfel, toți expozanții și-au exprimat acordul ca sumele de bani generate în urma licitației să fie direcționate către HOSPICE.

Acest demers reflectă, așadar, nu doar angajamentul celor două companii de proiectare și execuție de a contribui la binele social, dar și filozofia lor de a promova și celebra creativitatea membrilor echipei lor. Această inițiativă a venit la scurt timp după ce Leviatan și Ubitech au extins paleta de beneficii pentru angajați, accentuând importanța pe care o acordă cele două companii dezvoltării continue și bunăstării angajaților lor.

În cadrul proiectului Open your heART for HOSPICE, a fost organizată o licitație care a găzduit peste 60 de obiecte de artă create pe parcursul a 3 luni de 16 membri ai celor două companii, dar și de artiștii echipei Contemporia și Anca Dușe, care s-au alăturat acestui demers, după o lungă colaborare frumoasă, care a condus la realizarea a numeroase proiecte creative împreună cu echipa noastră.

Artiștii Leviatan și Ubitech, alături de Anca Dușe și Contemporia

Evenimentul caritabil le-a adus multă inspirație artiștilor Leviatan și Ubitech, care au realizat o mare varietate de obiecte de artă, printre care se numără tablouri, fotografii, obiecte kraft/handmade, piese de mobilier, accesorii vestimentare și multe altele.

Contemporia și Anca Dușe, invitați speciali care s-au alăturat proiectului

Dragoș, Arhitect la Leviatan Design, a creat special pentru acest eveniment o piesă de mobilier, care transmite frumusețe prin simplitate, după cum o spune chiar el.

Anca face parte, de asemenea, din echipa de Arhitectură a Leviatan, și a pregătit pentru licitație mai multe accesorii minimaliste. Ideea de a crea aceste obiecte de artă i-a venit atunci când a realizat că i-ar plăcea să-și accesorizeze ținutele cu astfel de creații, iar în acest fel a descoperit posibilitatea realizării lor cu imprimanta 3D.

Tiberiu face parte din echipa de Marketing a Ubitech Construcții și a fost expozant în cadrul evenimentului Open your heART for HOSPICE, pentru care a creat cu multă pasiune 2 tablouri abstracte, 2 tablouri cu peisaje și o lucrare de grafică în tuș negru și acuarele în care a surprins un colț de toamnă. Tiberiu a menționat că îi place să transpună pe pânză amintiri, gânduri și tot ceea ce este relevant și frumos, dintr-o perspectivă rațională.

Daniel, Site Manager la Ubitech Construcții, a pregătit pentru licitație o formă de artă fascinantă, care aduce laolaltă tehnici de grădinărit și estetica asiatică. Mai exact, Daniel a expus la eveniment 2 copaci bonsai pe care i-a îngrijit cu mult drag.

Contemporia este un studio de design înființat în 2014 de Ioana Streza și Alex Burlacu cu gândul de a fi un spațiu de joacă și experimentare în zona artelor vizuale. De-a lungul anilor, echipa s-a extins, ajungând la cinci membri specializați în arte vizuale și arhitectură. Focusul principal al studioului s-a orientat spre crearea de bijuterii contemporane.
Bijuteriile Contemporia sunt creații unice sau produse în serii limitate, combinând metode tradiționale cu tehnologii moderne. Procesul de creare începe cu o idee și o schiță, evoluând în atelier sub mâna meșterului, unde metalul este modelat cu foc și ciocan, până când piesa finală își dezvăluie povestea.

„Suntem super recunoscători pentru colaborarea cu companiile Leviatan Design și Ubitech Construcții dintr-o mulțime de motive, unul dintre cele mai importante fiind acela că ni s-a acordat încrederea de a realiza lucrări artistice la cu totul altă scară față de cea a bijuteriilor, că ni s-a oferit libertate creativă și nu în ultimul rând, apreciere”, au menționat artiștii de la Contemporia.

Anca Dușe are pregătire în zona artelor plastice și a comunicării, a lucrat 12 ani în turism ca marketing manager, iar în prezent cea mai mare parte a activității sale este în zona de fotografie creativă, unde abordează impresionantele compoziții tip „lume în miniatură”.

Colaborarea cu Anca Dușe a avut ca rezultat într-unul dintre proiectele noastre crearea a 14 compoziții artistice, avându-i ca protagoniști pe membrii echipei noastre, care au fost surprinși în diferite ipostaze inedite, datorită conceptului fotografic „lumi în miniatură”.

„Mereu spun că “lumile în miniatură” mă ajută să cunosc oameni, echipe și industrii noi, iar colaborarea cu Leviatan Design este poate cel mai bun exemplu. De-a lungul lunilor în care am lucrat împreună la proiectul aniversar am descoperit un domeniu de activitate în care mintea modelează materia, în care echipele se completează reciproc, iar oamenii sunt în același timp joviali, pasionați și profesioniști”, a precizat Anca Dușe.

Evenimentul caritabil a avut loc marți, 31 octombrie 2023, la recepția clădirii TN Offices 3a, cu sprijinul oferit cu generozitate de Timpuri Noi Square.

Regulamentul licitației poate fi accesat aici.

Obiectele de artă expuse în cadrul evenimentului Open your heART for HOSPICE