Dorința permanentă de cunoaștere și dezvoltare ne motivează să explorăm noi orizonturi, să găsim noi surse de inspirație și să ne perfecționăm în tot ceea ce facem. Așa a început, în anul 2022, povestea Leviatanului Călător, care reflectă spiritul nostru de aventură și modul în care experiențele de călătorie contribuie la evoluția echipei noastre.
Pasiunea de a explora lumea ne motivează să ieșim din zona de confort, să inovăm și să dezvoltăm proiecte de anvergură cu cele mai noi tehnologii, adaptate la nevoile generațiilor actuale și viitoare.
Călătoriile au un impact semnificativ asupra nivelului de performanță al echipei și ne sporesc capacitatea de a aborda provocările profesionale în mod eficient. În plus, acestea ne permit să descoperim bune practici din alte țări, pe care le putem adapta și integra în funcție de nevoile specifice ale proiectelor pe care le avem în desfășurare.
Aventurile Leviatanului Călător
Leviatanul Călător a parcurs peste 44.000 km în anul 2022 și a descoperit numeroase locuri fascinante, în Franța, Slovacia, Statele Unite ale Americii, dar și în alte țări. În Paris, capitala Franței, a admirat frumusețile de pe malurile fluviului Sena și Arcul de Triumf, proiectat de arhitectul Jean-François Chalgrin. Salt Lake City, unul dintre orașele pe care le-a vizitat Leviatanul Călător în Statele Unite ale Americii, situat la poalele Munților Wasatch din Utah, l-a surprins prin peisajele spectaculoase și patrimoniul cultural bogat. În Bratislava, capitala Slovaciei, a fost surprins de panorama orașului de pe puntea de observare a Podului Nou, amplasată la o altitudine de 95 de metri. De aici a putut observa arhitectura caselor, impunătoarea Dunăre și Castelul Bratislava.
În anul 2023, Leviatanul Călător a parcurs mai mult de 75.000 km, prilej cu care a explorat noi tărâmuri și s-a bucurat de experiențe unice. Danemarca, Spania și Arabia Saudită sunt doar trei dintre destinațiile pe care le-a văzut pe parcursul anului trecut. În Danemarca, a vizitat orașe precum Copenhaga și Helsingør, ocazie cu care a admirat Castelul Kronborg, acolo unde a avut loc acțiunea din piesa de teatru Hamlet, scrisă de William Shakespeare. În Spania și-a creat amintiri de neuitat, după ce a vizitat Barcelona, unde a fost impresionat de arhitectura vizionară a lui Antoni Gaudi, evidențiată în opere faimoase precum Sagrada Familia, Casa Batllo sau Parcul Guell. În Arabia Saudită a explorat orașul Al Majma’ah, dar și capitala țării, Riad, unde a urcat în zgârie-norul Kingdom Centre, până la etajul 99, de unde a surprins o imagine spectaculoasă.
În primele luni ale anului 2024, Leviatanul Călător a mers pe tărâmul rece al Islandei, unde a fost încântat să vadă cea mai înaltă biserică din această țară, Hallgrimskirkja, proiectată de arhitectul Gudjon Samuelsson. Din țara legendelor cu elfi, a ajuns mai apoi în Dubai, unde a urcat în mai puțin de două minute până la etajul 125 în cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa.
Explorarea diversității arhitecturale a lumii ne stimulează curiozitatea și spiritul creativ. De aceea, vom continua să explorăm noi destinații unice și să împărtășim povești și momente remarcabile din călătorii noastre. Astfel, contribuim la crearea unui mediu de lucru inspirațional și motivant și aducem plusvaloare în toate proiectele noastre.
Călătorești și câștigi, unul dintre concursurile noastre interne care susține energia creativă a echipei
Lansat din dorința de a susține pasiunea pentru cunoaștere a echipei noastre și pentru a deschide accesul la o gamă mai variată de experiențe, concursul Călătorești și câștigi ne aduce recompense inedite.
Alexandru, Proiectant Inginer Instalații Sanitare, ne-a surprins de-a lungul timpului cu fotografiile și clipurile video pe care le-a realizat în călătoriile sale și a primit astfel premiul de popularitate, respectiv un sejur de două nopți la Sinaia. Astfel, a fost deschis în mod oficial concursul Călătorești și câștigi.
„Este o mare bucurie pentru mine să le povestesc colegilor mei despre locurile pe care le-am vizitat. Am fost plăcut surprins să primesc acest premiu din partea companiei și să am parte de o nouă experiență de a călători”, a mărturisit Alexandru.
Prima ediție a concursului a fost câștigată de Antonio, Specialist Marketing, după ce a filmat cu drona sa un clip video spectaculos în orașul Alexandroupolis din Grecia. În acest fel, el a primit un voucher în valoare de 700 lei la Decathlon.
Cea de-a doua ediție a concursului a fost câștigată de Sorana, colega noastră care își desfășoară activitatea tot în cadrul Departamentului de Marketing, după ce a înregistrat în competiție un clip video pe care l-a realizat în Sibiu. Astfel, ea a intrat în posesia unui voucher în valoare de 700 lei la SportGuru.
„Pot spune că fiecare ediție a concursului este un prilej de bucurie în cadrul companiei. Eu am câștigat acest premiu în prima parte a anului, după ce le-am arătat colegilor mei câteva dintre momentele speciale pe care le-am petrecut alături de copiii mei în Sibiu, în perioada sărbătorilor de iarnă. Voucherul pe care l-am câștigat la SportGuru mi-a oferit șansa de a-mi achiziționa un nou echipament pentru drumeție”, a menționat Sorana.
Giulia, Inginer Proiectant Construcții în cadrul Departamentului Proiectare Structuri, ne-a invitat să descoperim tărâmuri de poveste, după ce a împărtășit cu noi un clip video pe care l-a realizat în Islanda. Ea a câștigat în acest fel cea de-a treia ediție a concursului și a fost premiată cu un weekend inedit la Moon Resort, în Bușteni.
„Călătoria la Moon Resorts a fost de neuitat, iar vremea perfectă ne-a permis să facem două trasee montane într-un weekend. Premiul a inclus și o cină la restaurantul Castelului Cantacuzino, unde ambianța elegantă și decorul istoric au transformat experiența culinară într-o adevărată poveste”, ne-a spus Giulia.
Monica, Inginer Proiectant Construcții, a fost premiată cu o experiență completă la Porumbacu Treehouse din Județul Sibiu, după ce a câștigat cea de-a patra ediție a concursului, cu un clip video care a pus în valoare farmecul mai multor obiective turistice din Barcelona.
Povestea Leviatanului Călător nu se oprește aici. Vom continua să explorăm lumea, să inovăm și să integrăm cele mai bune practici în proiectele de construcții din România.