„Unmanned Systems Forum”, ediția a 2-a2 min. de citit

Tehnologia a devenit indispensabilă nu doar în viața de zi cu zi, ci și în domenii critice precum siguranța națională.

Noi, la Leviatan Design, punem accentul pe creșterea investițiilor în tehnologii și considerăm că numai continuând să inovăm, ne putem adapta provocărilor viitorului. Astfel, suntem onorați că am putut sprijini organizarea celei de-a doua ediții a conferinței „Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”, în perioada 22-23 februarie 2022, organizată de către think tank-ul New Strategy Center, având ca partener instituțional Ministerul Apărării Naționale.

Constatând că este nevoie de o permanentă adaptare la provocările clasice și emergente de securitate, conferința a pus accentul pe potențialul de dezvoltare și utilizare al sistemelor aeriene fără pilot în România, ca parte a modernizării capabilităților sale de apărare.

Tehnologiile viitorului și-au făcut resimțită prezența printre noi, având impact direct asupra securității noastre. Deși pot fi întrebuințate și în domenii comerciale sau pentru activități recreative, dronele sau sistemele aeriene fără pilot, încep să ocupe un rol central în eforturile de securitate națională.

Forumul Sistemelor Fără Pilot (Unmanned Systems Forum ) este cel mai important eveniment specializat din România pe această temă și ne bucurăm că am putut sprijini Asociația New Strategy Center în organizarea acestei ediții.

Detalii despre eveniment: Unmanned Systems Forum (newstrategycenter.ro)

Scrisoare de mulțumire New Strategy Center

Stimate domnule Cătălin Podaru,

Dorim să vă mulțumim cu acest prilej pentru sprijinul dumneavoastră foarte important pentru ca a doua ediție a „Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”, care s-a desfășurat la București în perioada 22-23 februarie, să fie un succes. Evenimentul a fost unul de ținută, ținând cont de nivelul dezbaterilor și de ideile valoroase ce au fost împărtășite cu această ocazie, fapt menționat în aprecierile participanților care au fost alături de noi la acest forum, atât în persoană, cât și în format online.

„Unmanned Systems Forum” și-a consolidat poziția de referință, fiind cel mai important eveniment din România în domeniul sistemelor fără pilot, și a adus laolaltă oficiali și experți civili și militari atât din țară, cât și din alte state membre NATO și UE, precum și reprezentanți ai mediului academic și ai unor companii cu o vastă experiență în domeniu. Recunoscând importanța unei platforme structurate de dezbatere pe teme vitale precum evaluarea provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre și a potențialului utilizării sistemelor fără pilot în această zonă, organizarea evenimentului a avut la bază colaborarea dintre New Strategy Center și Ministerul Apărării Naționale.