Programele de practică și internship care s-au derulat în anul 2024 la Leviatan Design au acomodat mai mulți studenți talentați de la Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Politehnica București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care au avut parte de o adevărată aventură BIM, sub îndrumarea specialiștilor noștri.
Astfel, studenții au fost implicați în proiecte reale de inginerie civilă și construcții, într-o companie digitalizată, unde echipa realizează proiecte exclusiv în 3D și utilizează procese BIM, precum și echipamente și tehnologii de ultimă generație. Stagiile au fost concepute astfel încât studenții să asimileze cunoștinte noi despre procesele BIM, aplicate în proiectele Design & Build.
Oportunitățile de practică și internship, disponibile în anul 2024 la Leviatan Design, au fost prezentate pentru prima dată în cadrul evenimentului ConstructFest, la standul Leviatan Group, acolo unde studenților le-au fost înmânate nu mai puțin de 1.500 de premii. Premiul cel mare a constat într-o pereche de ochelari VR Meta Quest 3 și a fost acordat în cadrul unui concurs online, desfășurat pe paginile de Facebook și Instagram ale Leviatan Design. Marele premiu a ajuns la Paul, student în anul III la Facultatea de Geodezie – UTCB.

Practică
La începutul stagiului de practică, lansat în a doua parte a lunii iunie, studenții au interacționat cu specialiștii Leviatan din departamentele Proiectare structuri, Instalații, Planificare și Îmbunătățire continuă procese și Asistență tehnică. În acest fel, ei au avut ocazia să descopere avantajele metodologiei BIM, să creeze modele 3D în Revit și să înțeleagă modul în care digitalizarea contribuie la crearea unor proiecte inovatoare, cu un grad ridicat de calitate.
Vizitele pe șantier le-au permis studenților să exploreze unul dintre proiectele derulate de Leviatan, care presupune construirea unui pavilion administrativ. Ochelarii HoloLens 2 le-au oferit acestora o experiență imersivă, în cadrul căreia au putut analiza modelul 3D al pavilionului aflat în plin proces de execuție. Astfel, viitorii ingineri au înțeles importanța utilizării tehnologiilor avansate în construcții, precum și modul în care aceste inovații contribuie la îmbunătățirea eficienței și preciziei în execuția unor astfel de proiecte. Vizita pe șantier a fost apreciată de către studenți, fiind extrem de importantă în dezvoltarea lor ca viitori profesioniști în domeniul construcțiilor.






















Pe parcursul stagiului, studenții au avut parte de mai multe prezentări captivante despre avantajele tehnologiilor avansate în proiectele de construcții. Spre exemplu, specialiștii Leviatan din Departamentul de Digital Twin, Topografie și Telemetrie Avansată le-au vorbit studenților despre scanere fixe și mobile, drone, georadar, echipamente GNSS și stații totale robotizate, utilizate de experții Leviatan în colectarea datelor din teren. Astfel, aceștia au putut vedea ce produse obțin specialiștii Leviatan în urma procesării datelor din teren și cum le integrează în softuri Autodesk, pentru ca mai apoi să afle detalii despre Digital Twin și despre felul în care pot realiza verificarea proiectelor. În plus, Daniel Gheorghe, reprezentantul Graitec România, partener strategic al companiei Leviatan Design în adoptarea și implementarea noilor tehnologii, s-a alăturat și anul acesta stagiului derulat de Leviatan, oferindu-le studenților know-how valoros.
Programul de practică le-a oferit, totodată, studenților oportunitatea de a modela instalații electrice, sanitare și HVAC în Revit și de a realiza scheme funcționale și diferite calcule în Dialux, în cadrul Departamentului de Instalații. În Departamentul Proiectare Structuri, viitorii ingineri au parcurs etapele incipiente de proiectare, ce constau în studiul amplasamentului, întocmirea fișei de date a proiectului și conformarea și modelarea structurii în ETABS. De asemenea, aceștia au realizat modelarea armăturii și a elementelor de cofraj ale structurii în Revit.
Pentru specialiștii Leviatan, a fost o reală bucurie să-i vadă pe studenți cum își dezvoltă abilitățile și își valorifică potențialul, fiind mândri de parcursul pe care l-au avut în cadrul programului de practică.
Părerea studenților care au urmat programul de practică în 2024
Internship
Aventura BIM a continuat în cadrul stagiului de internship pentru câțiva studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București, dar și pentru o studentă de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, ocazie cu care aceasta a putut explora procesul de execuție derulat pe unul dintre șantierele derulate de Leviatan Group la Câmpia Turzii. Stagiul le-a oferit studenților ocazia de a învăța să utilizeze noi tehnologii avansate și instrumente digitale în cadrul unor proiecte reale, astfel încât să înțeleagă complexitatea proiectelor de construcții și provocările acestei industrii.
În plus, programul de internship a acomodat și o studentă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, la Universitatea din București, ocazie cu care aceasta și-a putut pune în valoare cunoștințele în cadrul Departamentului HR, iar la finalul stagiului s-a alăturat echipei Leviatan.
Studenții de la Universitatea Tehnică de Construcții București au fost implicați în proiectele de consolidare a clădirilor cu risc seismic din București, derulate de Leviatan Design. Astfel, în cadrul Departamentelor de Instalații și Proiectare Structuri, studenții au colectat și au analizat informații relevante despre proiecte, au studiat normative și și-au adus contribuția în procesul de modelare 3D a instalațiilor sanitare, electrice și HVAC, dar și a structurilor, sub îndrumarea mentorilor lor.