Cea de-a treia ediție a evenimentului Unmanned Systems Forum, organizată de NSC, cu sprijinul Leviatan Design2 min. de citit

Unmanned Systems Forum, cel mai important eveniment din România dedicat sistemelor fără pilot, a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. Conferința se desfășoară în perioada 23-24 februarie 2023, fiind organizată de think tank-ul New Strategy Center, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, cu sprijinul Leviatan Design.

Situația de securitate actuală, analizată în cadrul Conferinței Unmanned Systems Forum

Evenimentul aduce în discuție situația de securitate actuală din regiunea Mării Negre și are o importanță deosebită în actualul context internațional de securitate, ținând cont de faptul că în războiul din Ucraina sunt utilizate numeroase sisteme fără pilot, precum și sisteme capabile să le contracareze.

Angel Tîlvăr, Ministrul Apărării Naționale, Eugen Mavriș, General de flotilă aeriană și George Scutaru, CEO New Strategy Center, sunt printre cei care participă la conferința Unmanned Systems Forum, alături de oficiali și experți civili și militari din România și din alte state membre NATO și UE.

„Obținerea agilității în ceea ce privește investițiile în infrastructura strategică este vitală pentru România. Pentru scurtarea procesului de achiziții publice și a duratei de implementare a proiectului, sunt necesare abordări moderne de contractare, implementarea soluțiilor de inteligență artificială și utilizarea unui model standardizat de proiectare”, a declarat Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design.

Unmanned Systems Forum, eveniment organizat cu sprijinul Leviatan Design

Prin susținerea inițiativei lansate de New Strategy Center, Leviatan Design își reafirmă rolul multidimensional pe care îl are în societate, promovând în mod activ interesele de securitate ale României.

New Strategy Center, think tank-ul care a organizat evenimentul Unmanned Systems Forum, este o organizație non-guvernamentală românească, specializată în politică externă, de apărare și securitate, care asigură un cadru de dezbateri pentru subiecte de maximă importanță pentru România. Mai multe detalii despre New Strategy Center pot fi accesate aici: https://www.newstrategycenter.ro/home/.