Anul acesta am așteptat cu nerăbdare venirea primăverii nu doar din motivele bine-cunoscute de toată lumea, ci și pentru că se anunțase organizarea team-building-ului pentru primul week-end din luna martie, într-un oraș încărcat de istorie: Râșnov.

Pregătirile au fost începute cu mult înainte, astfel că în dimineața zilei de vineri, 02 martie, tot ce ne rămăsese era să ne îndreptăm spre birou, cu trolerul sau geanta de vacanță. De cum am intrat pe ușă, am simțit că atmosfera era mai detașată decât de obicei, însă am rămas sârguincioși și concentrați la sarcinile de serviciu până la ora de plecare.

Întrucât anul 2017 a însemnat cooptarea unor noi membri în echipa Leviatan, acest team-building a fost primul pentru unii dintre noi, ceea ce a ridicat miza pentru organizatori. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării, astfel că am primit o scurtă prezentare cu programul stabilit și activitățile care ne fuseseră pregătite.

Orașul Râșnov ne-a primit cu brațele deschise, oferindu-ne prilejul de a ne bucura de aerul curat de munte, de peisajele încântătoare și de farmecul cetății medievale. Așa se face că sâmbătă dimineața ne-am îndreptat plini de entuziasm spre Cetatea Râșnov unde ghidul ne aștepta cu cele mai interesante povești despre istoria cetății și despre obiceiurile locuitorilor ei de demult.

Aventura a început cu o urcare cu liftul panoramic care ne-a dat palpitații unora dintre noi, dar ne-a și bucurat cu o priveliște cu adevărat deosebită și un sentiment unic. Fotografiile nu au reușit să surprindă în totalitate frumusețea orașului văzut de la înălțime, iar în amintire ni se împletesc o multitudine de senzații plăcute, printre care și bucuria de a împărtăși acele momente cu ceilalți colegi.

Vizita la Cetate a fost nu doar o lecție de istorie, ci, pentru noi, o altă confirmare a ceea ce poate reprezenta o construcție bine realizată, amintindu-ne de unul dintre citatele preferate: ”În arhitectură nu este vorba despre spațiu, ci despre timp.” (Vito Acconci)

Ziua a continuat în aceeași notă antrenantă, mulți dintre noi alegând să coboare pe scări până în oraș, prilej de jocuri improvizate și chiar de o mică întrecere amicală, toate aceste amintiri placute fiind numai bune de povestit celorlalți.

Cum se întâmplă prea des, orele au trecut pe nesimțite și a venit momentul să ne adunăm din nou pentru cel mai așteptat moment al oricărui team-building Leviatan Design: concursurile Leviatan Team-up! pregătite cu grijă de colega noastră de la marketing.

În urma tragerii la sorți au fost stabilite cele trei echipe, iar apoi… veți vedea în imagini ce a urmat! Voia bună s-a împletit cu spiritul de echipă, presărat și cu o doză considerabilă de competitivitate. Colega desemnată să supravegheze buna desfășurare a probelor s-a descurcat de minune, a rămas fermă și imparțială în jurizare, chiar dacă s-a lăsat molipsită de veselia generală.

Jocurile de echipă au fost o modalitate grozavă de a afla mai multe despre colegii noștri, proba întrebărilor haioase oferindu-ne prilejul de a descoperi cine era strigată în adolescență ”norocoasa” sau cine și-ar numi autobiografia ”Subiectul nr. 4356” și de ce.

De la orice sesiune de concursuri, proba nelipsită și preferata tuturor este cea de mimă. În acest an, au fost alese cuvinte din domeniul nostru de activitate, ceea ce a crescut dificultatea probei, dar și amuzamentul general. Și, da, mimarea cuvintelor tehnice s-a dovedit a nu fi chiar o sarcină atât de dificilă sau, poate, succesul probei a constat în abilitățile noastre de comunicare non-verbală.

De departe, proba cea mai creativă a fost cea de construire a unei replici a Arcului de Triumf din materiale neconvenționale: spaghete, nasturi, scobitori și bezele moi colorate. Imaginația și îndemânarea ne-au fost puse la treabă și, fără urmă de modestie, nouă ne place ce-a ieșit!


Ca o concluzie și ca un exercițiu final de echipă, fiecare dintre noi a primit câte o frunză pe care și-a notat gândurile din acel moment, de după cele aproape 3 ore de activități distractive. Frunzele au fost lipite pe trunchiul ”copacului Leviatan” să ne amintească faptul că fiecare dintre noi își aduce contribuția în mod egal la ceea ce înseamnă această echipă. Copacul a fost înrămat și afișat cu mândrie la sediul nostru. Așa cum notase o colegă, au fost adevărate ”amintiri de pus la suflet”.

Nu știu ce ar spune ceilalți colegi, dar pentru mine aceasta rămâne cea mai frumoasă amintire din team-building: când planșa a fost acoperită de frunze colorate cu mesaje frumoase și am simțit, mai mult ca oricând, că avem un scop comun, că suntem cu adevărat o echipă, în ciuda diferențelor de vârstă și personalitate.

Cum niciun team-building nu poate fi complet fără o mică petrecere, nici de la acesta nu a lipsit o seară de muzică și dansuri, prilej cu care am descoperit cu câtă naturalețe se mișcă pe ritmul melodiilor chiar și colegii care s-au lăsat mai greu convinși să se ridice de pe scaune. Și cine ar fi ghicit că majoritatea colegelor știu toate versurile melodiei ”Fată dragă”? S-au făcut dedicații, s-a râs și s-a petrecut până în zori.


Întâmplarea a făcut ca unul dintre colegii noștri să își sărbătorească ziua de naștere, așa că am avut un prilej în plus de petrecere, surprinzându-l pe sărbătorit cu un tort proaspăt și delicios. Nu știm ce și-a dorit atunci când a suflat în lumânări, dar sperăm că i s-a împlinit dorința.

Așa cum am remarcat cu toții, team-building-ul chiar a reușit să ne apropie și să ne ofere mult mai mult decât simple amintiri plăcute. Pe această cale, aș vrea să le mulțumesc domnului și doamnei directoare încă o dată, în numele echipei, pentru că ne-au oferit această experiență și sperăm că au fost la fel de încântați ca și noi de aceste zile petrecute împreună.